Gå til indhold

Topbanner Boerne og AutismecenterTil Region Syddanmarks hjemmesideTil forsiden


Centrumværkstedet

Målgruppen - er borgere fra Botilbuddet på Holmehøjvej samt borgere med autisme, der bor i egen bolig (eksterne brugere).

Målsætning - Målet med beskæftigelsen er at støtte de enkelte borgere i en alsidig udvikling, og at borgerne styrker deres færdigheder.

Pladser - Centrumværkstedet er normeret til 16 borgere, der er i øjeblikket 17 borgere.

Aktiviteter - Værkstedet giver et indholdsrigt, varieret og udviklende dagtilbud, der er målrettet den enkelte. På værkstederne fremstiller borgerne blandt andet ting i træ, de syr, væver, maler og laver smykker. Desuden er der kultur- og motionshold, køkkenopgaver, natur-, musik-, og computerværksted.

Dagsforløb - Dagligdagen er tilrettelagt i en genkendelig struktur. Dagsforløb og mødetider er individuelt tilpasset den enkelte. Dagen er bygget op med et formiddagsmodul og et eftermiddagsmodul, der adskilles af en frokostpause.

Åbningstider:

Mandag

kl.

9-15

Tirsdag

kl.

9-15

Onsdag

kl.

11.30-15

Torsdag

kl.

9-15

Fredag

kl.

9-14.30

 

Børne- og Autismecenter

 


Butikken - De produkter, der bliver fremstillet, bliver solgt i vores egen butik i Ringe på Algade 76. Butikken er åben tre dage om ugen. Butikken drives i samarbejde med Værkstedet på Kirkevej i Kværndrup. Butikkens åbningstider er: (med forbehold for ændringer).

Mandag

kl.

12-15

Onsdag

kl.

10-13

Torsdag

kl.

10-15

 

Fysiske rammer - Centrumværksteder er et stort hus i flere niveauer, der ligger skærmet nedad en grusvej med udsigt over Ringe Sø og åbne marker. Der er en stor have med frugttræer, buske og mulighed for aktiviteter for borgerne hele året. De fleste borgere går eller cykler til Centrumværkstedet.

Pædagogik - Vi arbejder med udgangspunkt i de pædagogiske metoder TEACCH og KRAP. Læs mere om metoderne.

Vi har en individuel tilgang til den enkelte. Vi bruger individuelle støttesystemer; social stories, boardmaker, procesbeskrivelser, konkreter samt billeder og tekst. Værkstedets personale samarbejder med personalet fra boafdelingerne, for at give borgerne de mest optimale muligheder for støtte i hverdagen.

Pårørenderåd - På Holmehøj og Kirkevej har vi et pårørenderåd, som omfatter pårørende til borgerne på disse matrikler. Pårørenderådet holder møde ca 4 gange om året. Læs yderligere om pårørenderådet


Siden er sidst opdateret 16-5-2018
Børne- og Autismecenter